's-Hertogenbosch

Meest Gastvrije Stad

De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad. Een bezoekje is dus zeker de moeite waard.

Meer en uitgebreide informatie vindt u hier.


Bezienswaardigheden

De oudste plek in het hart van ‘s-Hertogenbosch is de markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring. Binnen de stadsmuren heeft de stad haar middeleeuwse structuur grotendeels behouden.

De laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oudste bakstenen huis ‘De Moriaan’ herinneren aan lang vervlogen tijden. Net als de vele bochtige, verspringende straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen.


Binnendieze

In een fluisterbootje vertrekt u vanuit de Uilenburg, één van de mooiste plaatsen van ‘s-Hertogenbosch. De schippergids van de Binnendieze vaart u door het historische stadscentrum en vertelt u op enthousiaste wijze over de geschiedenis van de Brabantse hoofdstad. Soms ziet u boven u de stad, soms bent u onder de stad, één met duisternis, water en stilte.

Meer informatie: www.kringvrienden.nl
Sint-Janskathedraal

De Sint-Janskathedraal is met recht één van de meest interessante gebouwen van West-Europa. Deze kerk is het visitekaartje van

’s-Hertogenbosch en vanuit allerlei straten en pleinen in de binnenstad zichtbaar. Het is een laatgotische kathedrale basiliek, gebouwd tussen 1380 en 1530 en in de negentiende en twintigste eeuw ingrijpend gerestaureerd. De Sint Jan is het meest complete en meest gave voorbeeld van een gotisch kerkgebouw in Nederland te noemen.

Meer informatie: www.sint-jan.nl


Stadswandelingen

Wandel met een kenner door de historische binnenstad. U zult verbaasd staan wat de stad dan aan geheimen prijsgeeft.

De stadsgids voert u door smalle karakteristieke straatjes, over pleinen en langs bekende Bossche monumenten en vertelt verhalen uit het verleden en heden van een stad in beweging.

Meer informatie: www.kringvrienden.nl


Winkelen

's-Hertogenbosch is een echte winkelstad en staat bekend om de kleine straatjes, welke het winkelen extra charme geven. In deze straatjes vindt u de speciaalzaken, kleine boetiekjes en bijzondere winkeltjes.