Berlicum

Berlicum is een dorp in de provincie Noord Brabant, gelegen in de Meijerij nabij rivier de Aa. Berlicum is centraal gelegen, op slechts vijf kilometer van de Noord Brabantse hoofdstad ‘s-Hertogenbosch.


Cooperatie Aa-land

Wij zijn aangesloten bij Cooperatie Aa-land.

Het Aa-land is het gebied tussen het Groene Woud en de Maashorst. Daar stroomt het riviertje de Aa al slingerend door het prachtige buitengebied. Als trotse ondernemer van Aa-Land zijn wij u graag van dienst met onze recreatieve mogelijkheden. Door de variatie die wij aanbieden, is Aa-Land een leuke bestemming voor één of meerdere dagen. Er zijn zóveel activiteiten, dat wij u de mogelijkheid geven om uw eigen dag- of meerdaagse arrangement te maken. En of u nou wilt blijven eten, slapen in een hotel of in een 'bed and breakfast'. U kunt wilde bloemen of fruit plukken, boerderijdieren bekijken, een boerderijmuseum bezoeken, iets drinken op een boerderijterras of een echt ambachtelijk boeren-ijsje eten. Echte streekproducten. Het kan allemaal in Aa-Land. De Aa-Landers nemen u op geheel eigen wijze mee in hun verhalen en activiteiten.


Een brochure is beschikbaar in uw appartement.


Wandelen

Vanuit onze Bed&Breakfast wandelt u zo het buitengebied van Berlicum in. Berlicum kent drie landgoederen waar het prettig wandelen is.

Te weten: Landgoed De Wamberg, Landgoed Seldensate en landgoed Coudewater.


Kamelenmelkerij Smits

Kamelenmelkerij Smits bevindt zich op loopafstand van De Kippenburgh.

U kunt een kijkje nemen op een van de kamelendagen.

Meer informatie: www.kamelenmelk.nl


Kasteel Heeswijk

Enigszins verscholen in het bos ligt Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat er na de meest recente restauratie karakteristiek en fraai bij. Het kasteel is open voor publiek. Tevens beschikt het kasteel over een Brasserie.

Meerinformatie: www.kasteelheeswijk.nl


Natuurtheater De Kersouwe

In de bossen van Heeswijk ligt nattuurtheater De Kersouwe.

Hier vinden van mei tot en met september uiteenlopende voorstellingen en concerten plaats. Allen in de openlucht, wat een voorstelling zeer speciaal maakt.

Meer informatie: www.kersouwe.nl


Golfclub Landgoed Coudewater

Op golfclub Coudewater vindt u een nieuw aangelegde 9-holes golfbaan, in een bosrijke omgeving. De baan bestaat uit 1 hole par-5, 6 holes par-4 en 2 holes par-3. Er zijn oefenmogelijkheden in de vorm van een drivingrange en een puttinggreen.